WSC – SV Parkhout: 0-4

Ook zaterdag 9 maart jl. stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor SV Parkhout uit Nieuwegein. Wie de moeite nam om even de ranglijst in te zien, wist dat er een 6 punten wedstrijd gespeeld werd in Waalwijk. Beide ploegen verkeren met 20 competitiepunten vlak bij de nacompetitiestreep. De voetballers van SV Parkhout startte met nagenoeg dezelfde basisformatie als vorige week in de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina ’29 uit Wijk en Aalburg. Alleen Niels van Oort was ingewisseld voor Rowdy Vrede.

WSC tegen Parkhout

Timo Meerding legt aan voor de 0-2 na een halfuur spelen

Onze reporter Gerard van Vliet: ‘Vanaf de aftrap pakte de bezoekers uit Nieuwegein direct het initiatief en lieten bij vlagen vlot lopende combinaties zien aan de meegereisde supporters. De thuisploeg had hierop wel een antwoord en kwam razendsnel via de omschakeling dreigend voor het doel van keeper Mitchel van Oort. Na bijna een kwartier spelen was het SV Parkhout dat op voorsprong kwam. Robin Jansen kopte na een voorzet van Timo de bal diagonaal naar de tweede paal. De keeper zag er op dat moment niet sterk uit. sv Parkhout zette de druk er nu vol op en Nourdin drukte de keeper, bij het uitverdedigen ver in de verdrukking, het ging maar net goed daar op de achterlijn vlak naast het doel.’

‘Een kwartier later was het Timo welke de bal met veel ruimte tussen twee verdedigers kreeg aangespeeld en de bal in de uiterste benedenhoek binnenschoot. De teleurstelling bij de thuisploeg was groot ook al omdat er snel achter elkaar een tweetal wissels moest worden doorgevoerd vanwege blessure gevallen. ‘Wingback’ Jardell, die zich de gehele eerste helft al nadrukkelijk had laten zien, stond aan de basis van de 0-3 voor de ploeg uit Nieuwegein. In het 16 meter gebied maakte hij een flitsende actie waardoor de tegenstander de bal pardoes in de voeten van Nourdin schoof. Deze had geen enkele moeite om van dichtbij de keeper te passeren. SV Parkhout gooiden zo vlak voor rust de wedstrijd al in het slot!’

Gerard van Vliet: ‘De tweede helft kan ik kort over zijn. SV Parkhout verspilde geen onnodige energie en bleef koel en zakelijk verdedigen. De ingevallen Sem van Zwieten mocht kort voor het einde van de wedstrijd de eindstand op 0-4 bepalen. Door dit resultaat klimt de ploeg van Kevin Reinhard en Jacques van Schagen langzaam uit het diepe dal van voor de winterstop, en staat nu in de competitie op de 7e plaats.’

Volgende week wacht opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal tegen Achilles in Groesbeek. De aanvang van deze wedstrijd is vooralsnog vastgesteld op 18.00 uur.